Ruim herenhuis, Loenhorst 1, Alphen a/d Rijn (ook huur)

Zeer ruim 2-onder-1 kap herenhuis met 4 slaapkamers, zolder en garage.

Ook te huur!

Een huis met karakter, dat we met pijn in ons hart hebben moeten verlaten. Het is ideaal voor een gezin met opgroeiende kinderen, en ook bijzonder geschikt voor een klein bedrijf aan huis. Locatie op loop-afstand van winkels, scholen en openbaar vervoer. Gunstige ligging ten opzichte van alle uitvalswegen, en vlakbij het nieuwe AquaRijn zwembad.

De fotoos zijn nog van de tijd dat we er zelf woonden, en slechts bedoeld om een eerste indruk te geven. Nieuwe fotoos zijn vanaf medio december beschikbaar, en extra fotoos van de oude situatie op aanvraag. Zelf komen kijken kan natuurlijk ook, tot 1 maart echter alleen op werkdagen.

Plattegrond beschikbaar op aanvraag.

Indeling en beschrijving

Op de begande grond is de achterzijde van de woning in 1998 uitgebouwd, tegelijk is de keuken naar de voorzijde verplaatst. Als r esultaat is er nu een bijzonder ruime L-vormige woonkamer met toegang naar de achtertuin op het noorden via een groot schuifpui. Aan de voorzijde bevindt zich de prettige, lichte woonkeuken. De keuken heeft een vaatwasser, groot 6-pits gasfornuis, koel-vries-combinatie, close-in boiler en afzuigkap. Er is ruimte voor een oven onder het fornuis. De vloer op de hele begane grond is geolied eiken. Het schuurwerk plafond zorgt voor een gezellige sfeer.

Naast de woonkamer ligt de bijkeuken met witgoed aansluitingen en doorgang naar de tuin en de garage. De garage is ruim genoeg voor een flink aantal fietsen, eventueel motors, of een kleine auto. De voortuin is in 2008 door een hovenier ontworpen en aangelegd, de achtertuin van 8x8m is bestraat met borders rondom. In de gang is toegang tot de kruipruimte, daarin liggen schelpen voor betere isolatie. De meterkast heeft 7 groepen, 2 aardlekschakelaars, en aansluiting voor krachtstroom.

De 1e verdieping heeft dr ie slaapkamers. De twee voorste kamers zijn naar schatting 4x3m en 4x2m, voorzien van laminaat. De achterste slaapkamer is 5x3m, met inloopkast waardoor er bijzonder veel bergruimte is. Ook de overloop is ruim, met genoeg plek voor extra kasten. Door het raam aan de zijkant is het er licht en goed te ventileren.

De badkamer uit 2006 is voorzien van vloerverwarming met klokthermostaat, design radiator, groot ligbad, glazen douchecabine en wand-toilet. De wastafel is ruim genoeg voor twee personen.

Op zolder is een vierde slaapkamer aan de achterzijde met velux raam (2009) en dakkapel (1998). De voorzijde van de zolder is nog kaal. De dakkapel aan de voorzijde (1998) en aanwezige aansluitingen maken het mogelijk een tweede zolderkamer en een tweede badkamer met toilet te realiseren. De leidingen kunnen ook eenvoudig worden weggewerkt als ze niet nodig zijn. Op zolder zit de nieuwe Remeha Avanta CV ketel (2010) met ruim voldoende rendement. Boven de zolder is een vliering met sta-hoogte, bereikbaar via een vlizo-trap.

Het huis is structureel in goede staat, en alles is per direct functioneel te bewonen. Dat neemt niet weg dat er op korte termijn dingen aan vervanging toe zijn. De keuken is van 1998, zelfs de hoogwaardige Miele apparaten en Bruijnzeel kastjes is dat aan te zien. Ook is het toilet beneden nog 'authentiek' oud-bruin. Op de 1e verdieping is alle beglazing enkel glas. Het binnen-schilderwerk op de 1e verdieping en de zolder is aan een lik verf toe. De bijkeuken is momenteel nog helemaal kaal, maar de planning is om die begin volgend jaar te laten stucen en verven.

Werkzaamheden van de afgelopen periode:
buitenschilderwerk 2012
eiken vloer schuren en olien 2011
schilderwerk keuken en woonkamer 2010/2011
zolderkamer achter 2010
Remeha Avanta CV ketel 2010
slaapkamer 1e verdieping achter 2009
voortuin 2008
schelpen in kruipruimte 2008
badkamer 2006

Overdracht in overleg. De woning kan ook gehuurd worden, de huurprijs voor de gestoffeerde woning bedraagt 1150 euro per maand, exclusief servicekosten.
meer info

0 reacties:

Een reactie posten

Zoeken op Te huur in Zuid-Holland

Laatst toegevoegd

Blogger WidgetsRecent Posts Widget for Blogger